Om denna blogg

Denna blogg fungerar under 2015 som typblogg för ett folkbibliotek och ett skolbibliotek på gymnasienivå som har hållbar utveckling som tema. Bloggen ska underlätta för bibliotekarier och lärare när de ska ta upp ämnet hållbar utveckling och olika typer av miljömål.

Typbloggen har tagits fram inom kursen Utbildningsbibliotek IKT och nya medier och en rapport som tagits fram inom kursen ligger i separat flik. Denna blogg kan ses som en naturlig fortsättning på tidigare IKT arbete som redovisas i bloggen: vfupraktik.wordpress.com. Där även detta projekt tar avstamp.

Typbloggen ska i flippad anda bjuda in till läsande och möten kring ”miljöfrågan, hållbar utveckling och miljömål. Tanken är att bloggen ska samla olika IKT-vertyg som t ex video och ARS-verktyg som Kahoot (Kahoot förklaras kanske bäst genom att visa på ett upplägg med 18 frågor kring uthållig  utveckling här).

Önskan är att på denna blogg, på samma sätt som görs på wikis, arbeta kollaborativt, dvs tillsammans. Ska dock direkt erkänna att det är inte många av alla wikis där personer arbetar kollaborativt, kanske bara 1 % av alla wikis. Därför föreslås att en styrgrupp inledningsvis, under projektet inledningsfas, primärt ansvarar för att lägga in uppgifter (detta utvecklas i rapporten).

Nedan presenteras bloggen i en 10 minuter lång video:

Det har kommit upp en önskan att bloggen skulle kunna växa om det var möjligt att erhålla projektpengar från Vinnovas satsningDigitalisering av framtidens skola”. Här utvecklas denna tanke om att söka pengar för att utveckla bloggen och allt det som bloggen står för.

 

Annonser

2 thoughts on “Om denna blogg

  1. Ping: Typblogg för ett biblioteket | Kent Lundgrens ikt profil

  2. Ping: Väljer vi bort, inte till? | Syn på lärande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s